Hiekkasuodatin (Omega Filter)

hiekkasuodatin-1hiekkasuodatin-2

Ominaisuuksia:

–          Jatkuvatoiminen suodatus, ei tarvetta hiekkapatjan vastavirtahuuhtelulle
–          Ei liikkuvia mekaanisia osia, huoltovapaa ja korkea käyttöaste
–          Veden tasainen jakauma suodattimen eri osiin hiekan erikoissyöttökartiolla
–          Suodatinhiekan raekoko suodatettavan veden mukaan
–          Suodattimen materiaalina kestävä ruostumaton teräs
–          Suodattimeen integroitavissa paine-eromittaus, joka pysäyttää suodattimen kun kiintoainekuorma kasvaa liian suureksi
–          Syötettävän veden kiintoainepitoisuus alle 100 mg/l ja saavutettava suodatusaste 5-10mg/l.

ilmastus-ilmastin-ilmastimet-WPF-logo-fiToimintaperiaate:

Suodattimelle tuleva vesi syötetään suodattimen alaosasta erikoissyöttökartioon joka jakaa vesikuorman tasaisesti eri puolille suodatinhiekkapatjaa. Suodatettava vesi virtaa ylöspäin hiekkapatjassa kiintoainekuorman jäädessä hiekkapatjaan ja suodatettu vesi poistuu suodattimen yläosasta ylivirtauksena. Kiintoainepitoinen suodatinhiekka painuu kohti suodattimen alaosaa ja hiekkapesurin yhdettä, josta se paineilmatoimisesta pumpataan takaisin suodattimen yläosaan.  Hiekkapesurissa hiekan keräämä kiintoaines erotetaan jo suodatetulla vedellä huuhtelemalla. Kiintoaines ja siihen sitoutunut vesi poistuvat hiekkapesurin poistoyhteestä ja puhdistettu hiekka palautuu hiekkapesurista hiekkapatjan yläpinnalle.

Käyttökohteita / sovelluksia:

–          Pinta- ja pohjavesien suodatus
–          Humuksen poisto vedestä
–          Öljypitoisten jätevesien suodatus
–          Rauta- ja terästeollisuuden prosessivesien suodatus
–          Biologisesti käsitellyn jäteveden suodatus
–          Metallipitoisten jätevesien suodatus
–          Selkeytettyjen prosessivesien suodatus takaisin prosessivedeksi.

hiekkasuodattimet-1

Jäteveden tertiäärinen suodatus tai itsepuhdistuvat jatkuvat hiekkasuodattimet.

Huolto: Kvartsihiekka tai antrasiitti (korkealaatuinen ja kestävä/pitkäikäinen).

Suodatinhiekkaa: Kvartsihiekka tai Antrasiitti. Molemmat vaihtoehdot tarjoavat pitkäkestoisen suorituskyvyn ja alhaiset ylläpito-ja huoltokustannukset.Kvartsihiekka tunnetaan kemiallisesta stabiilisuudestaan, epäpuhtauksien puutteestaan ja mekaanisesta lujuudestaan, mikä tekee siitä tehokkaan ja kestävän vedenpuhdistusmateriaalin. Sillä on korkea saasteiden sieppauskyky, alhaiset käyttökustannukset ja se sopii yksikerroksisiin, kaksikerroksisiin suodatinsäiliöihin ja ioninvaihtimiin.Toisaalta antrasiitti on hiekkaa kevyempää ja kemikaaleja kestävää, joten se soveltuu kahden median suodattimiin. Se poistaa tehokkaasti suspendoituneita kiintoaineita ja sameutta, ja sen korkea hiilipitoisuus tekee siitä ihanteellisen biofilmin käsittelyyn. Piidioksidihiekka (Silica) tarjoaa etuja, kuten kestävyyden, mekaanisen lujuuden ja kemiallisen inerttiyden, mikä vähentää toistuvaa vaihtotarvetta ja alentaa ylläpitokustannuksia. Yhteenvetona voidaan todeta, että sekä kvartsihiekka että antrasiitti tarjoavat tehokkaita ja pitkäikäisiä suodatusratkaisuja, joista jokaisella on omat ainutlaatuiset etunsa vedenkäsittelysovelluksissa.

FinlandSwedishEnglishSaudi ArabiaPolandRussiaEstoniaLatviaLithuania